سبک زندگی

زوج ها بر سر چه مسائلی دعوا می کنند؟ مهم ترین دلایل دعوای زوج ها ..

دعواها و درگیری زوج ها اغلب ازچیزهای کوچک و بی ارزش شروع می شود، ولی ممکن است به مشکلات بزرگتری مبدل شوند. باعث تعجب است که بشنوید برخی از دعواها تا حدودی خیلی خوب و طبیعی است، زیرا باعث می شود که درباره رابطه خود بیشتر بیندیشید. در واقع، دعوا یکی از بهترین ابزارهای شما برای یادگیری بهتر روش های حفظ رابطه محسوب می شود. بنابراین خوب است از این وقایع درس بگیرید. ما دراین مقاله در سایت بهار زندگی، شما را با مهم ترین دلایل دعوای زوج ها صحبت خواهیم کرد.

شایع ترین دلایل دعوای زوج ها

در حقیقت دعوا، نشان دهنده مکانیسم های دفاعی است که در ضمیر ناخودآگاه شما قرار دارند. دعواها به شما می گویند که به چه چیزی اهمیت می دهید، چه چیزی را واقعا آرزو دارید و به دنبال چه چیزی هستید. شایع ترین دلایل دعوای زوچ ها عبارت است از:

محکوم کردن یکدیگر

شما باید این توقع را که شریک زندگی شما قرار است همواره شما را خوشحال کند، از بین ببرید. به جای مقصر دانستن یکدیگر در یک مسئله، تشخیص دهید که از چه موضوعی ناراحت هستید، چه اشتباهی رخ داده و چگونه می توانید وضعیت حال و آینده را تغییر دهید. اگر متوجه شدید که همدیگر را به خاطر این که چه کسی تعطیلات را خراب کرده یا تقصیر چه کسی است که برای مهمانی شام دیر رسیده اید، سرزنش می کنید، احتمالا انتظارات خود از یکدیگر را فراموش کرده اید. در این شرایط باید زن و شوهر مسئولیت بیشتری را بر عهده بگیرند و یکدیگر را محکوم نکنند.

محکوم کردن یکدیگر

درگیری بر سر امور زندگی

گاهی اوقات زن و شوهر بر روی انجام کارهای روزمره با هم درگیر می شوند، مثلا شریک زندگی تان هرگز ظرف ها را نمی شوید یا سرویس بهداشتی را تمیز نمی کند. در این صورت احساس می کنید به خاطر انجام همه کارها از شما قدردانی نمی شود. این نوع درگیری، اغلب راهی است که در راستای درگیری های قدرت و کنترل در یک رابطه انجام می شود، یعنی تلاش برای به دست آوردن تسلط. بنابراین به جای دعوا بر سر امورات زندگی، در مورد نیاز به همراه داشتن و ارزشمند بودن و درخواست کمک با شریک خود صحبت کنید.

درگیری بر سر مسائل مالی

دعوا بر سر مسائل مالی می تواند از زوایای مختلف به شما ضربه بزند. ممکن است یکی از شریک های زندگی، فردی پرخرج و تجملاتی باشد در عین حال دیگری صرفه جو و قناعت پیشه. در اصل وجود احساس نا امنی از نظر مالی می تواند منجر به بروز درگیری بین روابط زناشویی بشود.

خواندن
15 عامل اصلی نابودی زندگی زناشویی و رفتارهای سمی در زندگی مشترک!

انتظارات جنسی متفاوت

اختلافات مخرب، اغلب می توانند اعتماد به نفس هر دو طرف را تضعیف نماید. مثلا اگر زن و شوهر در طول روز محبتی مانند در آغوش کشیدن و ابراز علاقه کردن را دریافت نکنند، سطح نا سالمی از انتظارات، در زندگی جنسی آنها ایجاد می شود. به این ترتیب فرد سعی می کند نیازهای خودش را از طریق رابطه جنسی برآورده کند.

انتظارات غیر واقعی در رابطه

جمله هایی مانند” اگر واقعا من را دوست داشت، می دانست چه چیزی برای من بخرد یا مرا به رستوران مناسب ببرد” از جمله انتظارات غیر واقعی هستند. در یک رابطه نباید انتظار داشت که شریک شما بتواند ذهن شما را بخواند. بنابراین باید به همسر خود بگویید از چه چیزی خوشتان می آید و یا نیاز دارید چه چیزی داشته باشید. در این صورت می توانید تمایلات خود را به اشتراک بگذارید و از خواسته های هم باخبر شوید.

انتقاد به شیوه ای نادرست

گاهی اوقات برخی ا زرفتارهای همسرتان موجب خشمگین و ناراحت شدن شما می گردد. در چنین شرایطی، مشکلی ندارد که از همسر خود انتقاد کنید ولی با شیوه مناسب و رعایت احترام. شاید انتظار داشته باشید که همسرتان به صورت فرد خاصی توسط دیگران شناخته شود. مثلا یک زن برای این که همسرش همان مرد محترمی باشد که او را با آن ویژگی ها می بینید، باید این بازخورد را به اطلاع همسر خود برساند، البته در یک چارچوب صحیح.

انتقاد نادرست از یکدیگر

سرگرم شدن با تلویزیون و فضای مجازی

همه افرا به فضای مجازی علاقه زیادی دارند و این امکانات اعتیادآور است. سرگرم شدن با این امکانات، راهی برای عدم مشارکت در زندگی مشترک است. همه به استفاده از تلویزیون و اینترنت عادت دارند، در صورتی که این امکانات می توانند برای زوجین مخرب باشند. زیرا این وسایل از صمیمیت و احساسات بین زوجین می کاهند. سرگرم شدن با دنیای مجازی و استفاده تمام وقت از آن می تواند نشانه این باشد که یکی از دو طرف از چیزی دوری می کند. به همین علت به زوجین پیشنهاد می شود برای مدتی استفاده از تکنولوژی را کنار گذاشته و به گفت و گو بپردازند و مشکل را شناسایی و رفع کنند.

مقایسه کردن

یک اشتباه رایج در زندگی زناشویی، مقایسه کردن است. مقایسه کردن علاوه بر این که اعتماد به نفس همسرتان را کاهش می دهد، باعث بالا گرفتن جر و بحث خواهد شد. مقایسه کردن زندگی خود با دیگران بزرگترین اشتباه یک زندگی است، چرا که شما فقط ظاهر رفتار و زندگی دیگران را می بینید. به جای مقایسه کردن به طور مدام، زمانی را مشخص کنید و درباره اخلاق یا رفتاری که شما را می رنجاند با او صحبت کنید. البته بدون کنایه زدن و یا تخریب شخصیت او. همچنین باید به همسرتان هم حق بدهید که در مورد رفتار شما که مورد پسند او نیست هم صحبت نماید.

خواندن
چرا زود جوش می آوریم؟ دلایل عصبانی شدن زود هنگام

رفت و آمد با دوستان

زوجینی که دایره اجتماعی گسترده تری دارند ممکن است درباره رفت و آمد دوستان یکدیگر به مشکل  بخورند. بازخواست کردن یا ایراد گرفتن از دوستان طرف مقابل یا منع کردن او از رفت و آمد با آنها می تواند مشکل ساز باشد. اگر اشتباهی از سوی دوستان همسر خود دیدید، باید با او صحبت کنید و از او بخواهید به زندگی و همسر خود اولویت بدهد ولی هیچ‌گاه او را مجبور نکنید و یا جر و بحث نکنید. اجازه دهید به مرور زمان خودش به منطق حرفهای شما پی ببرد.

فرزندان

20 درصد آمار طلاق مربوط به دعوا و مشاجره بر سر فرزندان می باشد. نحوه تنبیه و شیوه فرزند پروری. به هیچ عنوان نباید همسر خود را در تربیت و رسیدگی به فرزندان تنها بگذارید و باید در این مسیر بسیار حساس، با او هم نظر و همراه باشید. مرور اشتباهات گذشته اگر نتوانید اشتباهات پیش آمده را حل کنید و بر روی هم انبار شوند، باید دائم در مورد آنها جر و بحث نمایید. اگر دائم همسر خود را در مورد مسئله ای سرزنش کنید، باعث دلزدگی او از زندگی مشترک می شوید. اگر می خواهید مشکلی را که پیش آمده را حل کنید و در دام بحث و جدل نیفتید، گذشته را فراموش کنید و کینه به دل نگیرید تا باعث آزار دیدن جسم و روح خود و دیگران نشوید.

نداشتن مهارت های ارتباطی

نداشتن مهارت های ارتباطی باعث به‌وجود آمدن مشکلات حل نشده بین زوجین می شود. برای این که بتوانید مشکلی را حل کنید باید احساسات خود را کنترل نمایید و از سر عصبانیت، حرفها و رفتارهایی انجام ندهید که منجر به بدتر شدن شرایط گردد.

نداشتن مهارت ارتباطی با یکدیگر

دعوا به خاطر خانواده ها

بیشتر دعواهای خانوتدگی به خاطر دخالت های بیجای والدین زوجین می باشد. از آن جایی که هر خانواده ای طرفدار فرزند خود است، بنابراین دخالت دادن آنها در زندگی نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه باعث بزرگتر شدن مشکلات می گردد. از طرفی هر یک از دو شریک می خواهند خانواده خود را در اولویت قرار دهند که این نیز مسئله ساز می شود. بهتر است برای حل دعواها به خانواده های خود مراجعه نکنید، بلکه از یک روانشناس و یا مشاور کمک بگیرید. در این صورت پای هیچ کدام از والدین دو طرف به معرکه باز نخواهد شد.

برای مطالعه بیشتر:

15 عامل اصلی نابودی زندگی زناشویی و رفتارهای سمی در زندگی مشترک!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا