گردشگری و طبیعت
موضوعات داغ

لیست زیباترین موزه های قدیمی تهران به همراه آدرس و مشخصات

موزه ها در اصل همانند ماشین زمان، ما را به گذشته های دور می برند و اتفاقاتی را که ما در آن زمان در هنگام وقوع نبوده ایم را در جلوی چشمان ما به نمایش می گذارند. در شهر تهران موزه های متعددی وجود دارد که هر کدام بیانگر موضوع خاصی است؛ از تاریخ گرفته تا فرهنگ و هنر و علم و ورزش. برخی از موزه ها مانند کاخ گلستان و نیاوران و سعدآباد، اقامتگاه های سلطنتی بوده اند و برخی دیگر همچون موزه زمان، موزه رضا عباسی، موزه بانک ملی، آثار تاریخی و هنری ارزشمندی را در خود جای داده اند. همچنین باغ موزه مینیاتور، باغ موزه هنر ایرانی و باغ فردوس به قدری زیبا و جذاب هستند که تماشای آنها فراموش نشدنی است. در سایت بهار زندگی با ما همراه باشید تا با تعدادی از این مکان های شگفت انگیز به نام موزه، آشنا شوید.

1. موزه کاخ گلستان

کاخ گلستان زیباترین میراث جهانی تهران است که قدمت آن به دوره صفویه و شاه عباس صفوی می رسد. در دوره کریم خان زند نیز بناهایی در آن ایجاد شده است ولی بیشترین اهمیت را در دوره قاجار داشته است. عمارت شمس العماره، عمارت تخت مرمر، خلوت کریم خانی، کاخ اختصاصی، تالار برلیان، عمارت بادگیر، عمارت الماس، موزه مخصوص، موزه مردم شناسی، موزه عکاس خانه و موزه حوض خانه مجموعه های دیدنی کاخ گلستان هستند. برای رفتن به این کاخ می توانید از دو ورودی استفاده کنید: ورودی اول، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ و ورودی دوم، خیابان ناصر خسرو، روبه روی کوچه مروی می باشد.

موزه کاخ گلستان

ساعت کاری : روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 19 و در روزهای پنجشنبه و جمعه 9 تا 20 ( به غیر از روزهای تعطیل رسمی مانند تاسوعا و عاشورا و…)

2. موزه کاخ سعدآباد

مجموعه کاخ سعدآباد در شمال شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان کمال طاهری و در منطقه ای خوش آب و هوا قرار دارد و از مشهورترین جاهای دیدنی تهران است که در خود موزه های متعددی مانند موزه ملت، موزه آب، موزه پوشاک سلطنتی، موزه استاد حسین بهزاد، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه برادران امیدوار، موزه استاد فرشچیان، کاخ موزه سبز، موزه هنر ملل، موزه هنرهای زیبا، موزه سلاح های درباری و موزه خط و کتابت میر عماد را در خود جای داده است. این موزه در وران قاجار ساخته شده است و در دوره حکومت رضاخان به اقامتگاه تابستانی وی تبدیل شد.

کاخ موزه سعد آباد

ساعت کاری : نیمه اول سال، روزهای شنبه تا چهارشنبه از 9 تا 19 و پنجشنبه و جمعه از 9 تا 20 می باشد و در نیمه دوم سال، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 17 و پنجشنبه و جمعه از 9 تا 18 است.

3. موزه کاخ نیاوران

کاخ نیاوران همچون کاخ سعدآباد مجموعه ای سلطنتی و به یادگار مانده از دوره قاجار و پهلوی است. بخش های دیدنی کاخ شامل کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی، کوشک احمد شاهی، موزه جهان نما، کتابخانه سلطنتی، موزه خودروهای سلطنتی و باغ کتیبه ها است. این کاخ باشکوه در میدان شهید باهنر یا نیاوران قرار دارد.

کاخ موزه نیاوران

ساعت کاری: نیمه اول سال، از ساعت 9 تا 19 و در نیمه دوم سال، از ساعت 9 تا 17 می باشد.

4. موزه باغ نگارستان

باغ موزه نگارستان یکی از محل های دنج و با صفای تهران است. نگارستان که یکی از باغ های بسیار زیبا و تماشایی پایتخت می باشد در میدان بهارستان، خیابان دانش سرا، خیابان شریعتمدار رفیع قرار گرفته است. قدمت این باغ به دوره قاجار می رسد که آثار هنری هنرمندان بنامی در زمینه های مختلف به نمایش گذاشته شده است. موزه کمال الملک، جهانگیر ارجمند، محمود روح الامینی، ملک الشعرای بهار، نقاشی های علی اسفرجانی، فرش ها و نقره های قلم زنی اهدایی غلامعلی ملول، نقاشی های فتح الله عباد، اتاق کاشی ها، دیوار نگاره صف سلام فتحعلی شاه، یادبود حافظیه شیراز و سردیس فردوسی از دیدنی های نگارستان هستند.

باغ موزه نگارستان

ساعت کاری: مجموعه موزه ها، همه روزه بجز دوشنبه ها و روزهای سوگواری از ساعت 9 تا 17

خواندن
بهترین جاذبه های گردشگری در تهران که باید بشناسید!

محوطه باغ: همه روزه از ساعت 9 تا 20

5. موزه زمان

موزه زمان که به نام های موزه ساعت و موزه تماشاگه زمان نیز شناخته می شود، در خیابان ولی عصر، خیابان زعفرانیه، نبش چهارراه پرزین بغدادی، در خانه تاریخی حسین خداداد، از خانه های تاریخی تهران در شمال شهر واقع است. این موزه نخستین موزه ساعت ایران است که با داشتن مجموعه ای بی نظیر از ساعت ها، تاریخچه و سیر شکل گیری ساعت را به نمایش گذاشته است. ساختمان موزه دو طقه دارد که در طبقه اول، سیر تکامل انواع ساعت های مکانیکی مربوط به قرن هفدهم تا بیستم میلادی دیده می شود. ساعت هایی مانند ساعت شاهینی، آونگی، رومیزی و دیواری در این بخش وجود دارد. در طبقه دوم موزه، ساعت های معمولی و جیبی سفارشی متعلق به شخصیت های تاریخی و سیاسی، ساعت های کارت زنی، شیفت نگهبانی، ساعت کشتی و ساعت های مچی دستبندی و دو زمانه دیده می شود. همچنین در محوطه سرسبز و دلنشین باغ موزه زمان نیز ساعت های ابتدایی مانند ساعت آفتابی، شنی، آبی و ساعت سوختی مشاهده می شود.

باغ موزه زمان

ساعت کاری: همه روزه به غیر از شنبه ها از ساعت 9 تا 17

6. باغ موزه هنر ایرانی

باغ موزه هنر ایرانی، در محله باغ فردوس، میدان تجریش، خیابان شهید دربندی یا مقصود بیک، کوچه دکتر حسابی قرار دارد. باغ موزه هنر ایرانی یا باغ سپهبد، مکانی است که بناهای تاریخی مهم مانند شمس الماره، برج آزادی، قره کلیسا را یکجا و هم زمان می توانید ببینید. در این باغ موزه ماکت های مربوط به جشن های 2500 ساله زمان پهلوی دوم ساخته شده اند که در محوطه به نمایش گذاشته شده است.

باغ موزه هنر ایرانی

ساعت کاری: همه روزه 9 تا 16 بدون رزرو قبلی.

7. باغ موزه مینیاتور

باغ موزه مینیاتور، یکی از باغ موزه های بسیار زیبا و منحصر به فرد است که درخیابان جانبازان غربی، نبش بزرگراه امام علی  قرار دارد. در این باغ که از طرح باغ اصیل ایرانی الهام گرفته شده است، به مسائل زیست محیطی توجه خاصی شده است. ماکت های مینیاتوری زیبا از آثار جهانی ایران به چشم می خورد. تخت جمشید، چغازنبیل و کتیبه بیستون از شاخص ترین بناهای باستانی ایران هستند که می توانید در این باغ موزه تماشا کنید.

باغ موزه مینیاتور

ساعت کاری: همه روزه از ساعت 8 تا 20

8. باغ موزه فردوس

باغ فردوس گه با نام باغ معیری و موزه سینما نیز شناخته می شود یکی از باغ های تماشایی پایتخت است که درمحله خوش آب و هوای فردوس، در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش قرار دارد. باغ فردوس توسط یکی از درباریان قاجار در زمان محمد شاه ساخته شد و در حال حاضر به موزه سینمای ایران تبدیل شده است و با برخورداری از امکاناتی مانند سالن های سینمایی و کافه، از پاتوق های بازیگران و هنرمندان محسوب می شود.

باغ موزه فردوس

ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 7 تا 16 و پنجشنبه ها از ساعت7 تا 13

9. باغ موزه وزیری

غار موزه وزیری اولین غار موزه خصوصی ایران است که با هزینه شخصی ناصر هوشمند وزیری احداث شده است. هوشمند وزیری از مجسمه سازان نامی ایران است که آثار وی بیانگر داستان های شاهنامه فردوسی و روایت های فولکلور ایران و فرهنگ اصیل ایرانی است. این موزه در لواسانات، بلوار امام خمینی، جاده کندعلیا و سفلی، دو راهی بوجان، بعد از چال ناظران قرار دارد. از ویژگی های جالب و بی نظیر غار موزه وزیری می توان به دالان های حفر شده در دل کوه به عنوان گالری و فضای نمایش آثار اشاره کرد. این دالان ها در دل کوهی که باغ در پای آن قرار گرفته کنده شده اند. بخش های غار موزه تشکیل شده است از سرای بسطامی، گالری فضای داخلی غار، کارگاه مجسمه سازی، کارگاه صنایع دستی، فضای باز، مجسمه های بازیافتی و صنایع دستی.

باغ موزه وزیری

ساعت کاری: همه روزه از ساعت 9 تا 19

10. موزه ملی ایران

اولین موزه رسمی و مهم ترین موزه باستان شناسی کشور، موزه ملی ایران است که در ابتدای دهه 30 شمسی تاسیس شد. این موزه که در برگیرنده آثاری از قدیمی ترین دوران زندگی انسان تا عصر حاضر است؛ در خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن قرار دارد. در موزه ایران باستان آثار به نمایش درآمده شامل دو دوره پیش از تاریخ و تاریخی است و از دوران پارینه سنگی تا ساسانی را دربر می گیرد. موزه دوران اسلامی نیز آثاری از قرون اولیه اسلام تا عصر قاجار است.

خواندن
نزدیک ترین پارک ها به مترو در تهران به همراه آدرس دقیق

موزه ملی ایران

ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 و پنجشنبه و جمعه از ساعت 9 تا 20

11. موزه دفینه

موزه دفینه یا موزه پول از موزه های مشهور تهران با آثار متنوع از دوره های مختلف است. در این مکان علاوه بر موزه پول، می توان از دو موزه دیگر به نام های موزه هنر جهان و موزه گوهر و آرایه های تاریخی نیز دیدن کرد. این موزه در میدان ونک، خیابان ولیعصر، بلوار میر داماد، نبش کوچه دفینه قرار دارد، موزه دفینه، اولین موزه تخصصی و دائمی اسکناس، سکه و دیگر اوراق بهادار در ایران است. این مجموعه شامل بخش های سکه و اسکناس کشورهای مختلف، دوران قبل از پیدایش پول، بخش های مربوط به تاریخ سکه و قسمت های مربوط به تاریخ اسکناس است.1400 سکه از ادوار مختلف، 750 اسکناس و 200 اوراق بهادار در موزه پول به نمایش گذاشته شده است.

موزه دفینه

ساعت کاری: همه روزه به غیر از شنبه ها از ساعت 9 تا 17

12. موزه رضا عباسی

یکی از مجموعه موزه های دیدنی تهران، موزه رضا عباسی است که درخیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان، روبه روی دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی و به یاد نقاش مشهور دوره صفوی رضا عباسی نام گذاری شده است. در این موزه آثاری از هزاره دوم پیش از میلاد تا اوایل قرن بیستم یعنی پایان دوره قاجار در پنج بخش در معرض نمایش قرار دارد. این بخش ها شامل تالار دوره پیش از اسلام، تالار هنرهای اسلامی یک و دو، تالار نگارگری و تالار خوشنویسی است.

موزه رضا عباسی

ساعت کاری: نیمه اول سال از ساعت 9 تا 19 و در نیمه دوم سال از ساعت 9 تا 17

13. موزه جواهرات ملی ایران

موزه جواهرات از آن موزه هایی است که با یک بار ددیدن از آن سیر نمی شوید. این گنجینه نفیس و گرانبها درمیدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهار راه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی قرار دارد. این موزه زیبا در سال 1334 ساخته شد و در سال 1339 با تاسیس بانک مرکزی ایران افتتاح و به این بانک سپرده شد و اکنون زیر نظر بانک مرکزی اداره می شود. از شاخص ترین گنجینه جواهراتی این مکان، الماس معروف به دریای نور، تاج پهلوی متعلق به رضا شاه و محمد رضا شاه پهلوی، جقه نادری، تاج کیانی، کره جواهر نشان، تخت طاووس یا تخت خورشید می باشد.

موزه جواهرات ملی ایران

ساعت کاری: این موزه تا اطلاع ثانوی تعطیل می باشد.

14. موزه قرآن کریم

موزه ملی قرآن کریم تنها موزه تخصصی قرآن است که سیر تحول تدریجی هنرهای قرآنی را در بازه زمانی حدود قرن چهارم هجری تا اواخر دوره قاجاریه به نمایش گذاشته است. این موزه که با الهام از معماری ایرانی_ اسلامی ساخته شده است، دارای سه طبقه است و فضای داخلی و نمایشی آثار، در تمامی طبقات حالت یک شمسه را دارد.

موزه قرآن کریم

ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه از 9 تا 14

15. موزه حیات وحش دارآباد

موزه طبیعت و حیات وحش ایران در بخش های متعدد نمایشگر نمونه های زیستی متنوع ایران است.در سالن های این موزه پنج راسته پستانداران شامل خرگوش ها، جوندگان، گوشت خواران، فرد سمان، زوج سمان در 13 خانواده در برگیرنده خرگوش، سنجاب، موش، سگ سانان، خرس ها، راسو، کفتار و خوک ها و فک ها را به نمایش گذاشته است. این موزه در خیابان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه قرار دارد. در این موزه حدود 165 گونه پرنده از مجموع حدود 517 گونه شناسایی شده در ایران در سالن های موزه به نمایش درآمده است. از نمونه های دیدنی و کمیاب این مجموعه پوست ببر منقرض شده ایران است. این نمونه ها در بخش های آسیا، اروپا، آمریکای شمالی، شمال ایران، مرکز و جنوب ایران، آفریقا قابل دیدن هستند.

موزه حیات وحش دارآباد

ساعت کاری: یکشنبه تا جمعه از ساعت 8 تا 16

16. موزه استاد صنعتی

یکی دیگر از موزه های هنری تهران، موزه استاد صنعتی است که در گذشته موزه شیر و خورشید، موزه هلال احمر و موزه 13 آبان نامیده می شود. این موزه در سال 1325 در یک عمارت قاجاری تاسیس شده است. استاد صنعتی از نخستین پیکره تراشان و نگارگران سبک رئالیسم معاصر و بنیان گذار نخستین موزه آثار هنری معاصر است. در این موزه تابلوها و پیکره ها و تندیس های گچی، سنگی و برنزی از شخصیت های علمی و ادبی ایران در معرض بازدید قرار ذارد. پیکره فردوسی، سعدی، مسیح مصلوب، دهخدا، کمال الملک، کریم خان زند، جواهر لعل نهرو، مهاتما گاندی، لوئی پاستور، ملک الشعرای بهار، شاه عباس و پیکره بزرگ نادر شاه از تندیس های دیگری هستند که در این موزه قرار دارند.

موزه استاد صنعتی

ساعت کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 15

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا