سبک زندگی
موضوعات داغ

نحوه رفتار درست و پخته با کسی که از او خوشمان نمی آید!

در دنیایی که زندگی می کنیم با همه نوع آدم ها برخورد داریم، در اطرافمان آدمهای مهربان، خوش برخورد، ملاحظه کار، سخاوتمند، و دارای بسیاری صفات خوب دیگر وجود دارند. اما افرادی نیز وجود دارند که دارای صفات منفی هستند و آنقدر عصبانی مان می کنند، تا مرز دیوانگی پیش می رویم. در این موقع این سوال پیش می آید که با افرادی که از او خوشمان نمی آید چگونه رفتار کنیم؟ لازم نیست در زندگی، همه ی اشخاص را دوست داشته باشیم و طبق میل آنها برنامه ریزی کنیم، یا این که از آنها فرار کنیم و به گوشه ای خلوت پناه ببریم، بلکه باید روش برخورد با چنین اشخاصی را یاد بگیریم تا بتوانیم آسوده تر و شادتر زندگی کنیم. ما سعی می کنیم این راهکارها را به شما آموزش دهیم، پس با ما در سایت بهار زندگی همراه باشید.

رفتار مناسب با کسی که از او خوشمان نمی آید

در ادامه به چند مورد از رفتاری که می توانیم در هنگام بروز این مسئله و مواجه با آن از خود نشان دهیم اشاره کرده ایم:

به این فکر کنید که افراد با رفتار آزاردهنده همیشه وجود دارند

باید بدانید که افراد آزاردهنده همیشه در زندگی ما خواهند بود و ما نمی توانیم از آنها فرار کنیم. و همچنین همیشه همه چیز طبق میل ما نخواهد بود، بنابراین باید سعی کنیم که روش برخورد بهتر با آنها را یاد بگیریم تا بتوانیم در کنار این اشخاص کلافه کننده راحت تر زندگی کنیم.

نحوه رفتار صحیح با فردی که خوشمان نمیاید

قرار نیست از همه آدمها خوشتان بیاید

قرار نیست که ما انسان بسیار مهربانی باشیم و با همه ی کسانی که بر سر راهمان قرار می گیرند خوش برخورد باشیم و از آنها خوشمان بیاید. این که ما گاهی از افرادی خوشمان نمی آید به این علت نیست که ما آدم های بدی هستیم، بلکه به این علت است که ارزش ها و دیدگاه های ما با او متفاوت است. این تفاوت ها باعث قضاوت می شود. وقتی قبول کنید که قرار نیست از همه خوشتان بیاید و یا دیگران از شما خوششان بیاید، موقعیت برایتان بسیار ساده تر خواهد شد.

گاهی اوقات بهانه جویی کنید

بسیاری از اوقات دوست ندارید در کنار شخصی باشید، از طرفی دلتان نمی خواهد که او را ناراحت کنید. در این مواقع می توانید بهانه جویی های واقع بینانه داشته باشید. مثلا به او بگویید که بسیار خسته هستید یا حوصله ندارید. از او عذرخواهی کنید و مکالمه را پایان داده و محل را ترک کنید.

مودبانه رفتار کنید

مطمئن باشید فرد مقابل شما رفتار و کردار شما را منعکس خواهد کرد. اگر با آنها بی ادبی کنید، آنها هم با بی ادبی محض با شما رفتار خواهند کرد. در نتیجه به خودتان بستگی دارد که با او عادلانه و مودبانه رفتار کنید، پس بهتر است مثبت و حرفه ای برخورد کنید.

بدانید که شما ذهن خوان نیستید

گاهی اوقات ما برای خود داستان درست می کنیم که چرا بعضی افراد چنین کاری را انجام می دهند، مثلا با خود فکر می کنیم که آیا او قصد دارد توجهم را جلب کند یا می خواهد حرص من را در بیاورد یا من را احمق فرض کرده است؟ تمام این افکار را کنار بگذارید. شما هرگز نمی توانید ذهن کسی را بخوانید.

بدانید که دیگران هم نمی توانند ذهن شما را بخوانند

در اکثر اوقات افراد کلافه کننده، نمی دانند که شما از دست آنها کلافه شده اید. مجبور نیستید با بی ادبی این موضوع را به آنها اعلام کنید. می توانید خیلی ساده به آنها بگویید که حال و حوصله ندارید. پس منتظر نباشید که آن ها حس شما را بفهمند.

خواندن
چرا زود جوش می آوریم؟ دلایل عصبانی شدن زود هنگام

از دیگران انتظار نداشته باشید

شما نمی توانید از دیگران هیچ انتظاری داشته باشید. نمی توانید انتظار داشته باشید که آنها باب میل شما رفتار کنند، مانند شما صحبت کنند، سر موقع برسند، یا کارهای ایده آل انجام دهند. پس اگر انتظارات خود را از دیگران کم کنید، قطعا آرامش بیشتری در برخورد با این افراد خواهید داشت.

عصبانیت همیشه تاثیر ندارد

مسلما عصبانیت شما در تغیییر موضع شخص مقابل شما هیچ تاثیری نخواهد داشت بلکه اوضاع را بدتر نیز خواهد کرد. معمولا افراد تمایل عجیبی دارند که خودشان را به خاطر عصبانیت ها و کلافگی ها سرزنش کنند، اما اگر به این نتیجه برسید که عصبانیت شما هیچ تاثیری در بهبود رفتار شخص مقابل ندارد، قطعا کمتر حرص می خورید.

دیدگاه ها، رفتارها و نگرش خود را تغییر دهید

عوض کردن دیدگاه ها، رفتارها و نگرش خودتان بسیا رآسانتر از تغییر فرد مقابلتان است. پس به جای این که از فرد دیگری بخواهید خودش را تغییر بدهد، محرک هایی که ممکن است باعث پیچیده شدن احساسات شما شود را پیدا کنید تا بتوانید واکنشتان را پیش بینی کرده و آن را تغییر دهید.

یک نفس عمیق بکشید

بعضی خصوصیات شخصیتی ممکن است همیشه باعث ناراحتی تان شوند، در مواجهه با افرادی که این خصوصیات را دارند، کمی مکث کنید تا آدرنالینتان پایین بیاید، تا بتوانید با آن فرد حرف بزنید و واکنش افراطی نشان ندهید.

به رقابت کردن ادامه ندهید

اکثر افراد کلافه کننده مدام در حال رقابت کردن و لجبازی هستند و می خواهند یک پله از شما بالاتر باشند، اجازه دهید که آنها برنده بازی باشند و خیال کنند که از شما بهترند. در چنین حالتی احتمال این که شما را آزار دهند کاهش پیدا می کنند.

درگیر آدم های منفی گرا نشوید

ارتباط با آدم هایی که مدام انرژی منفی می دهند، می تواند بر روی احساسات شما تاثیر منفی بگذارد. در حقیقت افرادی که شخصیت سمی دارند، می توانند روز شما را خراب کنند، اما تنها زمانی که شما این اجازه را به آنها بدهید. شاید شما قدرت کنترل رفتارهای طرف مقابل را ندارید، اما می توانید روی رفتارهای خودتان کنترل داشته باشید. این به این معنی نیست که آنها را نادیده بگیرید یا این که از احساسات خود چشم پوشی کنید، بلکه شما باید احساسات واقعی خود را درک کنید و سپس به آنها اجازه عبور دهید. شما نباید با ناراحتی تان تقاص رفتارهای اشتباه دیگران را پس بدهید. پس تنها کاری که باید در این زمانها انجام دهید، لبخند زدن و دور شدن است.

به جای فرد، روی رفتار او تمرکز کنید

شما باید یاد بگیرید که به تمام افراد زندگی خود احترام بگذارید و مودبانه با آنها رفتار کنید. این به این معنی نیست که اگر نظری برخلاف میلتان بود آن را بپذیرید، بلکه باید روش ارتباط با دیگران را یاد بگیرید. مثلا اگر فردی به شما توهین کرد، به جای این که او را نشانه بگیرید، روی رفتار او تمرکز کنید. با او مهربان باشید ولی نسبت به موضوعی که مخالف آن هستید سرسخت و مصمم باشید. شما نباید به شخصیت او توهین کنید بلکه باید برای اصلاح رفتار اشتباه او تلاش کنید.

رفتار بد را با بد پاسخ ندهید

فریاد زدن و ناسزا گفتن به کسی که به ما توهین کرده بسیار ساده است. اما اگر شما هم مانند او چنین رفتاری از خود نشان دهید، درواقع مشکل را افزایش می دهید. به احساسات حود اجازه ندهید تحت تاثیر رفتارهای اشتباه طرف مقابل قرار گیرد. بنابراین آرام و منطقی برخورد کنید. همین که او بی تفاوتی شما را نسبت به رفتارهای زشت خود ببیند، درس خوبی برایش خواهد بود.

آیا موضوعی که در مورد آن بحث می کنید ارزش دارد؟

آیا زمان و توجهی که برای دیگران می گذارید ارزش دارد؟ گاهی اوقات بحث کردن فقط تلف کردن وقت است و هیچ نتیجه ای ندارد. بنابراین قبل از این که وقت و انرژی خود را صرف بحث های بیهوده کنید، از خودتان بپرسید که آیا واقعا ارزش آن را دارد؟ بنابراین قبل از آغاز هر بحثی به ارزش آن بیندیشید. آنچه ارزش وقت و انرژی و اعصاب شما را ندارد، بهتر است که اصلا آغاز نشود.

خواندن
15 عامل اصلی نابودی زندگی زناشویی و رفتارهای سمی در زندگی مشترک!

یادتان باشد که شما کنترل شادی تان را در دست دارید نه دیگران

اگر شخصی واقعا روی اعصاب شما باشد، به سختی می توان واقع بین بود. اما نباید به دیگران اجازه داد تا موفقیت و شادی انسان را محدود کنند. اگر نظرات دیگران واقعا به شما بر می خورد از خودتان بپرسید چرا این طور است. آیا نسبت به چیزی حساس هستید و یا در مورد چیزی در محل کار اضطراب دارید؟ شما می توانید بر احساسات خود تسلط داشته باشید، بنابراین سعی کنید تمام موفقیت های خود را به خودتان یادآوری کنید و از تسلط دیگران بر رفتارتان جلوگیری کنید و شاد زندگی کنید.

نحوه رفتار صحیح با فردی که خوشمان نمی اید

تفاوت های شخصیتی افراد را همیشه در نظر بگیرید

خوب است به یاد داشته باشیم که هیچ انسانی بی نقص نیست و از سویی دیگر، نباید تفاوت های بین دیدگاه خودمان با دیگران را نادیده بگیریم، به عنوان مثال یک رفتار یا حرف ممکن است از نظر شما مناسب باشد و از دید همکارتان بسیار بد جلوه کند یا برعکس. به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از هر چیزی تلاش کنید تا شخصیت افرادی که با آنها هر روز سرو کار دارید را تا حد معقولی بشناسید. با این کار، متوجه می شوید اگر رفتار بدی از سمت همکار یا مدیرتان سرزده است، قصد توهین به شما را داشنه یا بدون قصد یا نیت خاصی، آن رفتار را مناسب دیده است. البته بدیهی است که بعضی از رفتارها از نظر همه انسان ها نا مناسب هستند و ربطی به تفاوت شخصیت ها ندارد.

تلاش کنید تا در محیط کارتان از نقطه امن خود خارج شوید و مخصوصا نسبت به کسانی که حس خوبی به آنها ندارید و از آنها خوشتان نمی آید، شناخت پیدا کنید. با این کار به دنبال شباهت هایی بین خود و همکارتان باشید. این راه حل در برخی موقعیت ها جوابگو است و در کمال تعجب ممکن است بعد از این شناخت، با آنها دوست شوید یا حداقل حس بدی نسبت به آنها نداشته باشید.

ایجاد فضای شخصی

دور از ذهن نیست که هر چه بیشتر با افرادی که شبیه به شما هستند و از مصاحبت با آنها لذت می برید در ارتباط باشید، شادی بیشتری را نیز در زندگی تجربه خواهید کرد؛ بنابراین باید یاد بگیرید تا کمی از محیط کاری دور شوید و به خودتان فضا دهید. برای این کار، زمان محدودی را برای معاشرت با افرادی که با آنها مشکل دارید یا از آنها خوشتان نمی آید، اختصاص دهید.

کنترل زبان بدن

باید توجه داشته باشید که کلمات تنها بخشی از ارتباط روزانه ما با دیگران را تشکیل می دهند و زبان بدن تاثیر بسیار زیادی در پیامی که قصد داریم به مخاطب برسانیم ایفا می کند. اگر شما از کسی خوشتان نیاید، زبان بدن شما ناخودآگاه می تواند این مسئله را نشان دهد؛ بنابراین اگر می خواهید روابط کاری خوبی با فردی که از او خوشتان نمی آید داشته باشید، سعی کنید زبان بدن خود را کنترل کنید. به عنوان مثال هرازگاهی به او لبخند بزنید و از حالت های تهاجمی بپرهیزید.

هرگز پشت سر کسی که از او خوشتان نمی آید، بد نگویید

درست است که شکایت کردن از کسی که از او خوشمان نمی آید بسیار وسوسه انگیز است؛ اما این کار نفعی برای شما نخواهد داشت و در مقابل ممکن است به گوش شخص برسد و اوضاع را بدتر می کند. گاهی ممکن است با کسی درد دل کنید و در رابطه با شخص مورد نظرتان صحبت کنید و ازاو کمک بخواهید. در این صورت سعی کنید با شخصی که مورد اعتماد است این کار را انجام دهید. توجه کنید که تا حد ممکن حقایق را بیان کنید و همه ی تقصیرات را گردن او نیندازید.

رفتار درست با فردی که از او بدمان می آید.

ترفندهای مواجهه با کسی که دوستش ندارید

بعضی از افراد بدون این که شما آسیبی به آنها رسانده باشید، میانه خوبی با شما ندارند. این گروه از افراد در هر موقعیتی به فکر تحقیر و تمسخر شما هستند و شما نا آگاه از دلیل واقعی این اتفاق، از آنها نفرت و کدورت به دل می گیرید. دلیل این اتفاق این است که شما نسبت به این افراد در موقعیت اجتماعی یا شغلی بهتری هستید و به دلیل حسادت، این افراد نمی توانند شما را تحمل کنند.

کسی را که از او خوشتان نمی آید لزوما آدم بدی نیست. دلیل این که نمی توانید با او کنار بیایید تفاوت در ارزشهاست. در این موقعیت به جای این که از او رنجش به دل بگیرید، نسبت به حس او آگاه باشید. به این گروه از افراد حسود به صورت قاطع بگویید که از این نوع رفتار خوشتان نمی آید؛ اما سعی کنید با کمک به آنها حس حسادت آنها را از بین ببرید. اگر این شخص همکار شماست می توانید با دادن کادو در روز تولدش، احساس کینه او را نسبت به خود تغییر دهید. اگر یکی از افراد فامیل می باشد و هرزگاهی به بهانه های مختلف سعی در دخالت در امور زندگی شما را دارد، باید بدون خشونت و دلگیری، رابطه خود را با این شخص محدود کنید. گاهی ممکن است بدون دلیل از کسی خوشتان نمی آید. این نوع احساسات ممکن است ریشه در گذشته شما داشته باشد. در این شرایط نسبت به احساسات خود آگاه باشید و دلیل اصلی کدورت را بیابید.

برای مطالعه بیشتر:

دلایل استرس و اضطراب ناگهانی و نحوه کنترل آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا